Plezier in het werk

Plezier in het werk - ROK Groep

Plezier in het werk is ontzettend belangrijk om het beste uit jezelf te halen. Het is niet voor niets één van onze kernwaarden. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ál onze medewerkers werkplezier ervaren. Maar wat doen wij dan? Dat lees je in deze blog!

Rianne, HR-adviseur van ROK Groep, vertelt: “Plezier in het werk is één van de kernwaarden die wij nastreven en misschien wel de belangrijkste! Wij zijn ervan overtuigd dat medewerkers die met plezier naar het werk gaan het beste uit zichzelf en hun collega’s halen. Dat plezier straalt ook uit naar buiten. Het gevolg is minder ziekteverzuim en verloop, meer instroom van nieuwe collega’s en een hogere productiviteit over de gehele linie. Dat dit goed is voor ROK Groep en haar labels, spreekt voor zich.”

1. Zit je nog goed op je plek?

Wij vragen onze collega’s geregeld voor feedback. Zit je nog goed op je plek? Waar zie jij uitdagingen? Zie jij verbeterpunten voor ROK Groep? Dit doen wij bijvoorbeeld middels het medewerkerstevredenheidsonderzoek van Great Place To Work of tijdens een persoonlijk gesprek. Wij verbinden concrete actiepunten aan verbeterpunten waar wij gedurende het jaar aan werken. Daarnaast staan wij altijd open voor ideeën en suggesties tussendoor.

2. Persoonlijke- en professionele ontwikkeling

Ook persoonlijke- en professionele ontwikkeling en persoonlijke groei horen bij werkplezier. Dit zien wij als een investering in jouw én onze toekomst. Jij krijgt de kans om je te ontwikkelen hoe jij dat wil. Dit kan via trainingen, externe opleidingen en interne ontwikkelingstrajecten. Onze Learning & Development specialist ontwerpt en geeft trainingen tijdens het inwerktraject en daarna. Zo kan jij je blijven ontwikkelen en snel meegroeien met onze organisatie.

3. Ruimte voor ontspanning

Om het belang van plezier in het werk nog eens extra te onderstrepen, organiseren wij meerdere keren per jaar feestjes met het hele team. Niet alleen dat, wij vinden het belangrijk dat onze collega’s veel ruimte hebben voor ontspanning en sociaal contact met collega’s. Denk aan een potje pingpong of tafelvoetbal, teamuitjes, sporten naast de deur, de wekelijkse vrijmibo of een blokje om in de pauze.

“Werkplezier voor mij is elke ochtend weer zin hebben om naar je werk te gaan. Natuurlijk heb je wel eens mindere dagen, maar door je collega’s word je altijd opgevrolijkt. Je wordt gewaardeerd om wie je bent en zo komt het beste in je naar boven.”

Ruben Zeeman, consultant bij Dujob

4. Balans tussen werk en privé

Wil jij eerder naar huis om de kinderen op te halen? Of werk jij een dag in de week thuis omdat je dan beter kan focussen? Wij hebben oog voor de balans tussen werk en privé, waarbij ieders persoonlijke situatie wordt meegenomen. Iedereen krijgt de mogelijkheid om, in overleg, werktijden flexibel in te delen en thuis te werken.

5. Doen wat je leuk vindt

Jouw werkplezier wordt verhoogd als jij doet wat je leuk vindt. Wij kijken samen naar welke werkzaamheden passen bij jouw functie, jouw talenten en bij wat jij leuk vindt. Jij krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid bij het indelen van je eigen werkzaamheden, in hoeverre jouw functie het toelaat.

6. Successen vieren

Wij willen weten wat er speelt binnen ROK Groep. Wij benoemen onze successen niet alleen, maar vieren deze ook! Via ons intranet houden we iedereen op de hoogte van onze resultaten en staan we stil bij prestaties. Ook hoor je de scheepsbel flink rinkelen bij alles wat er te vieren valt. Schrik dus niet!

7. Gezamenlijke doelstellingen

We gaan voor goud! Bij alles wat we doen streven we naar de hoogste kwaliteit. We zoeken voortdurend de samenwerking op en zetten dag in, dag uit samen de schouders eronder. Persoonlijke bonussen doen wij niet aan. Wij werken juist met een teambonus om de prestatie van een team te belonen.

8. Individueel keuzebudget

Een deel van onze arbeidsvoorwaarden zijn flexibel gemaakt in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Deze kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra salaris, opleiding, een leasefiets of tot 20 extra verlofdagen.

Ga jij straks fluitend aan het werk met ons? Check onze vacatures of neem contact op!

×

Leuk dat je contact opneemt met ROK Groep. 

× Whatsapp ons!