Van HR-Afstudeerstagiaire tot Junior HR-Adviseur

Hester - ROK Groep

Afstuderen: het is een spannend onderdeel voor studenten. Hester de Jong (21) volgde de studie Human Resource Management aan Hogeschool Windesheim in Zwolle en rondde haar opleiding af met een afstudeerstage bij ROK Groep. Inmiddels heeft ze haar stage succesvol afgerond en vertelt ze over haar stageperiode.

“Voor mijn afstudeerstage zocht ik een bedrijf waar ik de ruimte en vrijheid kreeg om mijn eigen ideeën uit te werken en zelf op onderzoek uit te gaan. Dat vond ik in ROK Groep, een groeiend bedrijf met een laagdrempelige cultuur. Mede door deze cultuur kon ik veel leren van mijn collega’s en werd ik gezien als een volwaardige collega.”

De afstudeeropdracht

“Ik heb een afstudeeropdracht uitgevoerd met als doel het verbeteren van het inwerktraject van ROK Groep. Naast mijn opdracht was ik werkzaam op de HR-afdeling, waarbij ik me bezighield met werving en selectie en het ontwikkelen van beleid. Daarnaast mocht ik meewerken aan verschillende projecten. Kortom, een heel veelzijdige stage.”

De afstudeeropdracht maakte Hester niet voor niets: “Ik heb mijn afstudeerstage afgerond, mijn HRM diploma behaald en geholpen met het opzetten van de HR-afdeling. Het leukste van het uitvoeren van mijn afstudeeropdracht is dat het ook geïmplementeerd is in de organisatie en nu daadwerkelijk gebruikt wordt. Zo heb ik een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van ROK Groep.”

Ontwikkeling op alle vlakken

“Bij ROK Groep heb ik mij op zowel persoonlijk- als HR-vlak kunnen ontwikkelen. Door mee te werken aan verschillende projecten heb ik me meer kunnen verdiepen in de verschillende HR-onderwerpen en heb ik me zelf kunnen ontwikkelen in het geven van advies, het snel schakelen en het analyseren én oplossen van problemen. Doordat de organisatie groeiende is heb ik met deze werkzaamheden een bijdrage mogen leveren aan het opzetten van de HR-afdeling. Dat is erg tof!”

Snelle doorgroei

Een paar weken voor het einde van de afstudeerstage kreeg Hester de vraag of ze wilde blijven: “De toenmalige HR-manager vertelde me dat ze het leuk en fijn zou vinden als ik in de vakantieperiode wilde blijven. We konden goed samenwerken en sparren over verschillende HR-onderwerpen, dus het verlengen van de periode vonden we allebei een goed idee. Na de zomervakantie beviel het ons beide heel goed en ben ik gevraagd om te blijven werken naast mijn Master. Toen ik dat hoorde, was ik direct enthousiast! Ik heb mijn afstudeerstage heel positief ervaren en ik ben blij dat ik nog geen afscheid hoefde te nemen van de organisatie, de collega’s en het werk.

Na mijn afstudeerstage begon ik als HR-medewerker. Ik was vooral bezig met operationele- en administratieve taken, zoals recruitment, het opstellen van functieomschrijvingen en het aanleveren van gegevens voor de personeelsadministratie. Na de uitbreiding van de HR-afdeling en de komst van nieuwe collega’s ben ik afgelopen jaar doorgegroeid naar Junior HR-adviseur! Als Junior HR-adviseur houd ik mij bezig met het geven van adviezen over personeels- en organisatiebeleid en het ontwikkelen en implementeren van HRM-strategieën.”

Alles er uitgehaald wat erin zat

“Ik heb mijn afstudeerstage als heel leerzaam ervaren. Tijdens deze periode merkte ik dat er veel mogelijk was binnen ROK Groep. Er werd gevraagd naar mijn mening en geluisterd naar de ideeën die ik had. Ik voelde mij steeds meer onderdeel van het bedrijf. Door initiatief te nemen, vragen te durven stellen en actief betrokken te zijn heb ik alles uit mijn afstudeerstage kunnen halen.

Stagelopen bij ROK Groep betekent ontwikkelmogelijkheden, meewerken aan gave projecten en veel gezelligheid. Een aanrader dus! ROK Groep is een bedrijf vol jonge gedreven mensen die met veel energie een bijdrage willen leveren aan jouw (afstudeer)stage. De algehele sfeer is goed en toegankelijk voor iedereen, je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent!”

Wil jij je, net als Hester, door ontwikkelen binnen een leuke organisatie? Check de vacatures op onze website of neem contact op voor meer informatie!

×

Leuk dat je contact opneemt met ROK Groep. 

× Whatsapp ons!