Van HR-Stagiaire tot Commercieel Assistent

HR stage Ruth - ROK Groep

Ruth Versluis (22) zit in het tweede jaar van de opleiding HRM als ze haar eerste meewerkstage moet volgen. Op een stagemarkt van Windesheim komt ze in contact met een oud-stagiaire van ROK Groep over het stagelopen bij Medicalhunt, Dujob en ROK Groep. De sfeer, de vrijheid en leermomenten inspireren haar om ook te solliciteren voor een stageplek en uiteindelijk vindt ze haar plek bij Dujob.

“De tweedejaars stage was de enige mogelijkheid om bij een detacheringsbureau of uitzendbureau stage te lopen, dus ik wilde graag kijken of dit iets voor mij was. Tijdens mijn stage werkte ik mee met de collega’s. Dagelijks was ik bezig met de werving van kandidaten voor verschillende vacatures, mocht ik vacatureteksten schrijven en meekijken met de backoffice en de accountmanagers. Klantbezoeken hoorden er ook bij! Daarnaast heb ik een wervingscampagne uitgevoerd om nieuwe heftruckchauffeurs aan te trekken.”

Als een vis in het water

“In het begin was ik nogal verlegen. Initiatieven tonen vond ik spannend en lastig. Daarnaast vond ik bellen naar kandidaten enorm spannend en durfde ik dit aan het begin niet. Zeker niet in het bijzijn van alle collega’s. Ik kreeg de vrijheid om zelf te bepalen of ik überhaupt wilde bellen en wanneer ik dat ging doen. Ik begon met het aannemen van de algemene telefoon om een start te maken met bellen. Vervolgens mocht ik in een spreekruimte apart zitten voor de eerste gesprekken.

Aan het einde van mijn stageperiode voerde ik verschillende gesprekken. Zowel algemene telefoon als intakes, gewoon van achter mijn bureau. Ik kreeg vaak complimenten en bevestiging dat ik het goed deed. Inmiddels ben ik als een vis in het water binnen Dujob, ik voel mij erg op mijn gemak bij mijn collega’s en we hebben de grootste lol, naast het behalen van de resultaten natuurlijk!”

Een toegevoegde waarde voor het team

Ruth heeft haar stage zeer positief afgerond, met een 8,5 gemiddeld! Daarnaast kreeg zij de mogelijkheid om in de zomervakantie te blijven werken bij Dujob, maar het einde van de vakantie kwam snel in zicht: “Ik wilde helemaal niet weg bij Dujob. Ik ging in overleg met mijn leidinggevende over het vormgeven van een bijbaan zodat ik kon blijven en dat is gelukt! Ik vond het een grote blijk van waardering en voelde mij een toevoeging voor het team. Voor mijn gevoel kreeg ik ook meer verantwoordelijkheden en vaste werkzaamheden. Ik voel me nu ook een stuk zekerder bij het uitvoeren van deze taken.

Omdat ik nog studeer, ben ik niet elke dag aanwezig. Daarom ondersteun ik de recruiters, accountmanagers en de backoffice. Mijn werkzaamheden variëren van het verlonen van onze kandidaten, vacatures schrijven en handleidingen maken tot het spreken en plaatsen van kandidaten. In de vakanties houd ik mij meer bezig met het werven van nieuwe kandidaten en is mijn functie minder ondersteunend, maar behoud ik dezelfde verantwoordelijkheden. Hierdoor blijf ik in contact met de kandidaten, maar kan ik mezelf blijven ontwikkelen in het HR-vak. Ik krijg genoeg uitdaging om de kennis uit mijn huidige opleiding direct toe te passen in de praktijk.”

Van verlegen stagiaire naar volwaardige collega

“Ik ben van een verlegen stagiaire al gauw naar een volwaardige collega gegroeid en heb me geen enkel moment een stagiaire gevoeld. Ik voel mij zeker in het team en een toegevoegde waarde voor de organisatie. Niets maakt het werk leuker dan daadwerkelijk iets toe kunnen voegen. Daarnaast heb ik altijd veel lol met mijn collega’s, maar kunnen wij ook serieus te werk gaan en weten wij waar de prioriteiten liggen.  

Of ik een stage bij ROK Groep aanraad? Jazeker! Het maakt niet uit welke opleiding je doet of voor welk label je kiest, je wordt warm ontvangen in de gehele organisatie. De werkzaamheden variëren enorm en het is maar net waar jouw interesses liggen. Je krijgt de vrijheid, maar belangrijker nog: je krijgt het vertrouwen om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en uit te voeren. Niet te vergeten zijn de gezamenlijke lunchpauzes, vrijmibo’s en de salesdagen. Ook dat maakt het werken bij ROK Groep zo leuk!”

Ben jij op zoek naar een leuke en bovenal leerzame (afstudeer)stage? Check de vacatures op onze website of neem contact op voor meer informatie!

×

Leuk dat je contact opneemt met ROK Groep. 

× Whatsapp ons!