Van Marketing Stagiaire tot Marketing Coördinator

Aniek - ROK Groep

Aniek Hoving (22) studeert Commerciële Economie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle, in de richting Marketing Communicatie. In het tweede jaar ging Aniek op meewerkstage, die rondde zij af op de marketingafdeling van ROK Groep.

“Heel eerlijk, ROK Groep was niet mijn eerste keuze voor een stageplek”, vertelt Aniek. “Ik ben eerst op gesprek geweest bij een marketingbureau, omdat het mij leuk leek om voor verschillende klanten aan de slag te gaan. Alleen het probleem was dat ik mij dan moest richten op één specialisatie, terwijl ik juist veel verschillende werkzaamheden wilde doen. Ik wilde erachter komen wat ik het leukste vind om te doen binnen marketing en ik vind veel afwisseling in mijn werk fijn.”

Na eerder contact gehad te hebben met Wendy op LinkedIn, stuurde Aniek toch weer een berichtje: “Wendy had mij destijds een berichtje gestuurd, omdat zij op zoek was naar een Online Marketeer. Dat heb ik afgeslagen, maar er wel bij gezegd dat als ik in de toekomst op zoek ben naar een stageplek ik weer van mij zou laten horen. Beloofd is beloofd: ik stuurde een berichtje en een week later had ik een stageplek te pakken! ROK Groep sprak mij aan omdat ik veel kon doen voor verschillende labels.”

Wie vraagt om veel afwisseling, krijgt veel afwisseling

“Tijdens mijn stage werkte ik vier dagen in de week mee op de marketingafdeling. Ik hield mij bezig met social media marketing, contentmarketing en online marketing. Mijn werkzaamheden bestonden uit het bijhouden van de social mediakanalen, blogs en landingspagina’s schrijven, SEO-onderzoek, rapportages maken, grafisch vormgeven en nog veel meer. Niet alleen voor ROK Groep, maar ook voor de labels Dujob, Medicalhunt en Quotec.

Eén dag ik de week was ik bezig met een onderzoek. Ik heb onderzocht wat ROK Groep nodig heeft om Learning & Development uit te rollen binnen de organisatie en hoe hierover gecommuniceerd kan worden met de medewerkers. Met de resultaten hiervan kan iedereen binnen ROK Groep zich nog beter ontwikkelen.”

Eigen ontwikkeling

Aniek heeft onderzoek gedaan naar Learning & Development, maar zichzelf ook kunnen ontwikkelen: “Aan het begin van de stageperiode heb ik aangegeven welke onderdelen van marketing ik interessant vind en wat ik wilde leren. Daar werd écht naar geluisterd: ik kreeg werkzaamheden die daarbij paste. Ook werd ik vanaf het begin meegenomen in de werkzaamheden van de marketingafdeling en kreeg ik al snel vaste taken en verantwoordelijkheden. Zo heb ik veel leuke werkzaamheden gedaan en ontzettend veel geleerd van marketing. Ik heb hele goede begeleiding gehad en ik kreeg alle hulp die ik nodig had. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mij ook op professioneel vlak heb kunnen ontwikkelen.” 

Van Marketing Stagiaire tot Marketing Coördinator

“Na een aantal weken werd ik gevraagd of ik na mijn stage bij ROK Groep wilde blijven. Daar heb ik zonder twijfel ja op gezegd! Ik vond het heel goed gaan en de stage leuk, dus het is fijn om te weten dat het wederzijds is. Ik ga naast mijn studie aan de slag als Marketing Coördinator en zal mij met dezelfde werkzaamheden bezig blijven houden.”

Inmiddels heeft Aniek haar stage afgerond met een 8,3 en is zij officieel ROK collega! Aniek: “Naast een aangepaste e-mailhandtekening en een nieuwe functie op LinkedIn is er niet veel veranderd ten opzichte van de stageperiode; ik ervaar het werken bij ROK Groep nog steeds heel goed! Er heerst een open sfeer, ideeën die ik heb worden gehoord en bij iedere collega kan ik terecht met vragen. Het is een ongelooflijk fijne plek om te werken.”

Volwaardige collega

“Ik kan iedereen een stage aanraden bij ROK Groep. Niet alleen voor marketing, maar ook voor een andere functie of bij een ander label. Je kan hier veel leren en er wordt écht naar je geluisterd. Ik kreeg de kans om mee te werken en mee te denken aan veel verschillende werkzaamheden, maar ook om te doen wat ik het leukste vind. Tijdens mijn stageperiode heb ik mij geen één keer stagiaire gevoeld, maar direct volwaardige collega!”

Ben jij op zoek naar een leuke en bovenal leerzame (afstudeer)stage? Check de vacatures op onze website of neem contact op voor meer informatie!

×

Leuk dat je contact opneemt met ROK Groep. 

× Whatsapp ons!