Van stagiaire tot HR-medewerker

HR stage Ruth - ROK Groep

Ruth Versluis (24) zit in het tweede jaar van de opleiding HRM als ze haar eerste meewerkstage moet volgen. Op een stagemarkt van Windesheim komt ze in contact met een oud-stagiaire van ROK Groep over het stagelopen bij ROK Groep en haar labels. De sfeer, de vrijheid en leermomenten inspireren haar om ook te solliciteren voor een stageplek en uiteindelijk vind ze haar plek binnen ROK Groep.

“De tweedejaars stage was de enige mogelijkheid om bij een detacheringsbureau of uitzendbureau stage te lopen, dus ik wilde graag kijken of dit iets voor mij was. Tijdens mijn stage bij Dujob werkte ik mee met de collega’s. Dagelijks was ik bezig met de werving van kandidaten voor verschillende vacatures, mocht ik vacatureteksten schrijven en meekijken met de backoffice en de accountmanagers. Klantbezoeken hoorden er ook bij! Daarnaast heb ik een wervingscampagne uitgevoerd om nieuwe heftruckchauffeurs aan te trekken.”

Als een vis in het water

“In het begin was ik nogal verlegen. Initiatieven tonen vond ik spannend en lastig. Daarnaast vond ik bellen naar kandidaten enorm spannend en durfde ik dit aan het begin niet. Zeker niet in het bijzijn van alle collega’s. Ik kreeg de vrijheid om zelf te bepalen of ik überhaupt wilde bellen en wanneer ik dat ging doen. Ik begon met het aannemen van de algemene telefoon om een start te maken met bellen. Vervolgens mocht ik in een spreekruimte apart zitten voor de eerste gesprekken.

Aan het einde van mijn stageperiode voerde ik verschillende gesprekken. Zowel algemene telefoon als intakes, gewoon van achter mijn bureau. Ik kreeg vaak complimenten en bevestiging dat ik het goed deed. Inmiddels was ik als een vis in het water binnen Dujob, ik voel mij erg op mijn gemak bij mijn collega’s en we hebben de grootste lol, naast het behalen van de resultaten natuurlijk!”

Een toegevoegde waarde voor het team

Ruth heeft haar stage zeer positief afgerond, met een 8,5 gemiddeld! Daarnaast kreeg zij de mogelijkheid om in de zomervakantie te blijven werken bij Dujob, maar het einde van de vakantie kwam snel in zicht: “Ik wilde helemaal niet weg bij ROK Groep. Ik ging in overleg met mijn leidinggevende over het vormgeven van een bijbaan bij Dujob zodat ik kon blijven en dat is gelukt! Ik voelde mij echt een toevoeging voor het team.”

Tijd voor een interne switch

“Ik bleef werkzaam bij Dujob, alleen merkte ik snel dat recruitment mij minder lag maar de organisatie zelf wel erg leuk vindt. Mijn interesse lag meer op een functie binnen de HR-afdeling en toen mijn leidinggevende van Dujob hoorde dat ik op zoek ging naar een afstudeerplek, kwam het gesprek of ik er ook over had nagedacht om mijn afstudeeronderzoek bij ROK Groep uit te voeren. Ik ben toen in gesprek gegaan over de mogelijkheden maar hoefde er niet lang over na te denken: tijd voor een interne switch!

Tijdens mijn afstudeerstage lag mijn focus voornamelijk op mijn onderzoek naar loopbanen en ontwikkeltrajecten. Naast mijn onderzoek was ik één dag in de week werkzaam op de HR-afdeling. Hier hield ik mij bezig met de salarisadministratie, het ontwikkelen van beleid en mocht ik meewerken aan verschillende projecten. Kortom: een veelzijdige en leerzame stage!

Van stagiaire naar HR-medewerker

Mijn afstudeeronderzoek heb ik met een voldoende afgerond, wat betekent dat ik ben geslaagd voor mijn opleiding! Maar weggaan bij ROK Groep, dat zit er nog niet in. Na mijn stage ben ik blijven werken als HR-medewerker. Dit voelt voor mij als een enorme blijk van waardering omdat ik ook gelijk een vast contract kreeg en ben aangewezen als vertrouwenspersoon. Mijn doel is nu om de ontwikkeling te maken naar adviseur, waarvoor ik binnen ROK Groep alle ruimte krijg!”

Van verlegen stagiaire naar volwaardige collega

“Ik ben van een verlegen stagiaire al gauw naar een volwaardige collega gegroeid en heb me geen enkel moment een stagiaire gevoeld. Ik voel mij zeker in het team en een toegevoegde waarde voor de organisatie. Niets maakt het werk leuker dan daadwerkelijk iets toe kunnen voegen. Iedereen is benaderbaar, het contact is laagdrempelig en iedereen staat voor je klaar. Tijdens het werken is er genoeg tijd voor een gezellig praatje, pingpongen of het welbekende ‘vieruurtje’ waarbij we iedere woensdagmiddag om vier uur verzamelen voor een kleine snack.  

Of ik een stage bij ROK Groep aanraad? Jazeker! Het maakt niet uit welke opleiding je doet of voor welk label je kiest, je wordt warm ontvangen in de gehele organisatie. De werkzaamheden variëren enorm en het is maar net waar jouw interesses liggen. Je krijgt de vrijheid, maar belangrijker nog: je krijgt het vertrouwen om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en uit te voeren. Niet te vergeten zijn de gezamenlijke lunchpauzes, vrijmibo’s en de ROK dagen. Ook dat maakt het werken bij ROK Groep zo leuk!”

Ben jij op zoek naar een leuke en bovenal leerzame (afstudeer)stage? Lees meer over stagelopen bij ROK Groep op onze website of neem contact op voor meer informatie!

×

Leuk dat je contact opneemt met ROK Groep. 

× Whatsapp ons!